Etsi

Mikä on polttolaitteisto?

Polttolaitteistot ovat lämmitys- ja käyttövesijärjestelmien tärkeitä rakenneosia, joiden energiantuotossa ei luoteta yksinomaan lämpöpumppuihin tai aurinkolämpöenergiaan. Niitä voidaan kuitenkin yhdistää uusiutuvan energian järjestelmiin. Polttolaitteistoissa, jotka sijaitsevat yleensä pannuhuoneissa, polttoaineita kuten öljyä, maakaasua tai kiintoaineita kuten puupellettejä poltetaan lämpöenergiaksi, jota käytetään sitten lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden valmistukseen.

Perinteisissä polttolaitteistoissa palamisella tuotettu lämpöenergia säilyy vakiotasolla joka hetki. Lämmönvaihdin siirtää lämpöenergian lämmitysveteen, joka puolestaan lämmittää lämpöpatteria putkiston kautta. Kaikki muodostuneet savukaasut poistuvat savupiipun kautta ulkoilmaan.

Matalalämpöpolttolaitteistot toimivat samalla perusperiaatteella, mutta alhaisemmalla lämpötilalla silloin, kun energiaa ei tarvita. Polttolaitteistot edustavat uusinta tekniikkaa ja täyttävät modernit standardit. Ne hyödyntävät myös savukaasujen vesihöyryyn sitoutuneen energian kondensaatiolämmön muodossa. Perusmallisiin ja matalalämpöpolttolaitteistoihin verrattuna niiden energiatehokkuus on suurempi, CO2-päästöt ovat alhaisemmat ja niillä alennetaan lämmityskustannuksia.

Takaisin yleiskatsaukseen