Etsi

Mikä on energiatehokas pumppu?

Energiatehokas pumppu mukautuu senhetkiseen lämmitystarpeeseen ja käyttöveden tarpeeseen. Pumppuja käytetään lämmityskäytössä ja aurinkokeräinjärjestelmissä kierrätyspumppuina tai lämminvesiputkistoissa kiertopumppuina. Lämpöjohtopumppuna toimiessaan energiatehokas pumppu kierrättää lämmitettyä lämmitysvettä lämmityslaitteelta varaajaan tai lämpöpattereille ja jälleen jäähtynyttä vettä takaisin lämmityslaitteeseen. Aurinkokeräinjärjestelmissä energiatehokas pumppu varmistaa aurinkokeräimen lämmönsiirtonesteen kierron aurinkokeräimien ja varaajan välillä. Käyttövesipumppuna toimiessaan energiatehokas pumppu varmistaa, että lämmintä käyttövettä kiertää aina kun sitä tarvitaan.

Energiatehokkaita pumppuja ohjataan elektronisesti ja niissä on erityinen käyttölaite, esimerkiksi kestomagneettimoottori. Kestoenergiaa käyttämällä pumppu voi toimia erittäin energiatehokkaasti. Yksikerros-lämpöjohtopumput kuluttavat vuodessa 575 kWh sähköä, kun taas modernit energiatehokkaat pumput tarvitsevat vain 138 kWh vuodessa. Energiatehokas pumppu voi näin ollen alentaa energiankulutusta jopa 76 %.

Monissa uusissa energiatehokkaissa pumpuissa on esimerkiksi lisä- ja diagnostiikkaohjelmistoja, joita pääsee käyttämään verkkoyhteydellä älypuhelimella. Joissakin tapauksissa tämä helpottaa vesijärjestelmän tasapainotusta merkittävästi.

Takaisin yleiskatsaukseen