Etsi

Mikä on öljykäyttöinen polttolaite?

Öljykäyttöiset polttolaitteet tai öljy-yhdistelmäpolttolaitteet on kehitetty öljykäyttöisistä matalan lämpötilan lämmityslaitteista. Niiden hyötysuhde on 6-10 % parempi kuin muilla öljykäyttöisillä lämmitysjärjestelmillä. Tämä alentaa lämmityskustannuksia ja vähentää myös CO2-päästöjä, minkä vuoksi polttotekniikka on ollut pakollinen perinteistä lämmitystekniikkaa käytettäessä, kun käytössä ei ole uusiutuvaa energiaa.

Polttolaitetekniikan avulla kevyen polttoöljyn lämpöenergia hyödynnetään lähes sataprosenttisesti. Jotta tähän päästään, polttoöljyn palaessa muodostuneet kaasut jäähdytetään 56 asteen lämpötilaan, jolloin polttoaineen sisältämä vesihöyry tiivistyy. Kondensaatiolämpö toimii lisälämmönlähteenä. Käyttöalue kattaa öljykäyttöiset polttolaitteet, jotka on suunniteltu yksinomaan lämmönkehittimiksi lämmitystarkoituksiin, sekä yhdistelmäyksiköt, jotka tuottavat myös lämmintä käyttövettä. Yhdistelmäyksiköitä on saatavana kompakteina lämmityslaitteina, joihin on integroitu lämminvesivaraajat, tai kulutuspaikalla lämmittävinä vedenlämmittiminä ja öljykäyttöisinä polttolaitteina, jotka lämmittävät ulkoisia vesivaraajia.

Öljykäyttöiset polttolaitteet edellyttävät ainoastaan poistoveden käyttömahdollisuuden ja muovisen savukaasukanavan. Öljykäyttöisissä polttolaitteissa, joiden teho on jopa 200 kW, poistovettä ei tarvitse käsitellä. Ne soveltuvat erityisen hyvin käytettäviksi yhdessä uusiutuvan energian kanssa.

Takaisin yleiskatsaukseen