Etsi

Millaisia lämpöpattereita on saatavilla?

Lämpöpatterit voidaan jakaa radiaattoreihin (lämpösäteily), konvektoreihin (kiertävän ilman lämmitys) ja paneelilämmitysjärjestelmiin.

Radiaattorit ovat yleensä teräksisiä onttoja rakenteita, joiden sisällä virtaa vesi ja jotka toimivat lämmönvaihtimina ja vapauttavat tuotetun ja varastoidun energian lämpönä ympäröivään ilmaan. Jaeradiaattorit ovat perinteinen lämpöpatterimuoto, joita löytyy lähinnä vanhoista rakennuksista. Putkimalliset lämpöpatterit ovat näiden seuraajamalli, joita käytetään myös pyyhekuivaimina. Tällä hetkellä yleisin lämpöpatterimalli on tilaa säästävä ja tehokas paneeliradiaattori, joka säteilee lämpöä aiempaa tehokkaammin.

Konvektorit ovat tyypillisiä täydentäviä lämmitysjärjestelmiä, sillä ne lämmittävät huoneilman nopeasti, mutta eivät pysty varastoimaan lämpöä. Sähkötoimiset lämpöpatterit absorboivat viileämpää ilmaa, lämmittävät sen lamelleilla ja poistavat lämmenneen ilman ilmanpoistoaukkojen kautta joko puhaltimen avulla tai ilman puhallinta.

Paneelilämmittimet ovat kaikkein tehokkaimpia lämpöpattereita. Alhaiset menoveden lämpötilat, vähäinen lämmönjohtuminen ja suurempi lämpösäteily parantavat huonetilojen ilmastoa. Tällaiset lämmityselementit ovat ihanteellisia uusiutuvaa energiaa hyödyntävien järjestelmien rinnalla käytettyinä. Niitä on saatavana lattia-, seinä- ja kattolämmityselementteinä.

Takaisin yleiskatsaukseen