Etsi

Mikä on ruuvikuljetin?

Mekaaniset ruuvikuljettimet kuljettavat irtomateriaalia, yleensä puupellettejä, varastosäiliöstä lämmityslaitteelle. Toisin kuin vaihtoehtona toimiva imujärjestelmä hiljaisempi ja edullisempi ruuvikuljetin on suunniteltu lyhyemmille, enintään kuuden metrin etäisyyksille, ja enintään 30 asteen korkeuseroille, taivutussäteen ollessa minimissä.

Irtomateriaalin kuljetuksen koko järjestelmää kutsutaan ruuvikuljettimeksi. Se koostuu kuljetinkotelosta, kuljetinruuveista joissa on kierukka sekä kierreakseli, moottorista jossa on akselikiinnitys tai ketjukäyttö sekä sisäänvirtausaukosta ja poistoaukosta. Ruuvikuljetin kuljettaa puupellettejä jatkuvasti pyörivän kierreakselinsa avulla putken sisällä kuljetinkotelosta, johon puupelletit varastoidaan, lämmitysjärjestelmän lämmityslaitteen tulipesään. Kuljettimessa on oltava vino lattia, jotta puupelletit liukuvat alas automaattisesti.

Puupellettilämmitysjärjestelmille ja ruuvikuljettimille myönnetään joissakin maissa uusiutuvan energian valtiontukia. Ruuvikuljettimen erittäin alhainen virrankulutus voidaan yleensä kattaa täysin yhdistämällä kuljetin aurinkosähköjärjestelmään, jolle myös myönnetään laajalti valtiontukia.

Takaisin yleiskatsaukseen