Etsi

Energinen johtaja ja hyvä ihmistuntija: Vaillantin Pohjoismaiden toimitusjohtaja Per Stryhn täyttää 50 vuotta 10. lokakuuta

Kun Per Stryhn 20-vuotiaana, vasta pätevöityneenä sähköasentajana seisoi Siemensin ensimmäisellä rakennustyömaalla vuonna 1996, ei ollut vielä nähtävissä, että hän pian etenisi erilaisiin johtotehtäviin samassa konsernissa. Ei myöskään ollut selvää, että kun hän 10. lokakuuta täyttää 50 vuotta, hän voisi juhlia sitä saksalaisen lämpöpumppujätti Vaillantin Pohjoismaiden toimitusjohtajana.

Rakennustyömaalla hänellä oli kuitenkin erityinen silmä siihen, miten ja kenen kanssa tehtävät saatiin parhaiten suoritettua, ja hänet valittiin pian tiiminsä esimieheksi. Johto kiinnitti nopeasti huomiota myös innostuneeseen sekä ammattitaitoiseen esimieheen, joka oli hyvä motivoimaan muita ihmisiä. Viidessä kuukaudessa hän sai vastuulleen ensimmäisen 18 miljoonan kruunun projektinsa.

Sen jälkeen Per on jatkanut kouluttautumistaan johtamisen, organisaatioiden kehittämisen ja talouden parissa ja ollut johtotehtävissä muun muassa Bravidassa ja Coromatics A/S:ssä. Per Stryhnillä on taito rakentaa ratkaisuja työntekijöiden sekä asiakkaiden tarpeisiin sekä ymmärtää teknologian ja liiketoiminnan tavoitteet. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi aloittaessaan Vaillant Pohjoismaiden palvelujohtajana vuonna 2020, hän nopeasti eteni koko Pohjoismaiden toimitusjohtajaksi.

Vaillant Pohjoismaiden toimitusjohtajana Per on energinen visionääri. Tämä on etu, kun neljän Pohjoismaan välille on luotava kulttuurieroista huolimatta synergiaa ja vahvaa kasvua mm. digitaalisen kehityksen kautta. Per on hyvä ideoimaan ja vähintään yhtä hyvä kuuntelemaan, sparraamaan ja olemaan kiinnostunut työntekijöistään.

Myös kotona, jossa hänellä ja hänen vaimollaan Trinellä on yhteensä 5 lasta, hän saa asioita tapahtumaan. Kun poika tarvitsi kuntosalin, Per Stryhn otti asian omiin käsiinsä ja perusti Herfølge Fitness kuntosalin. Paikallispolitiikkaan hän liittyi, koska jotain piti muuttaa, kun lapset olivat päiväkodissa. Korona-aikana hän rakensi kesämökkinsä itse, ja yhdessä kahden veljensä ja lankonsa kanssa hän perusti oman olutpanimon yhteisenä harrastuksena.

Erityisesti yhteisöllisyys ja perhekeskeinen yrityskulttuuri saivat hänet reilut kolme vuotta sitten panostamaan energiansa Pohjoismaiden Vaillantiin, missä hän näki mahdollisuuksia työskennellä ihmisten parissa ja edistää vihreää siirtymää. Hän odottaa innolla jännittävän matkan jatkumista ja laadukkaiden saksalaisten kylmässä ja kosteassa ilmastossa testattujen lämpöratkaisujen tarjoamista Pohjoismaisiin koteihin.