Etsi

Energiansäästöopas osa 2.2: Näin paljon voit säästää lämpöpumpun avulla

Teema: Ohje eri lämmitysratkaisuille ja lämpöpumppujen hyödyt.

Oletko huolissasi sähkön hinnasta? Ei syytä huoleen, voit tehdä paljon vähentääksesi elinkustannuksiasi. Noudata sähkövinkkejämme, selvitä mikä on juuri sinun kodillesi tehokkain lämmitysmuoto ja soita valtuutetulle Vaillant-myyjälle keskustellaksesi, mikä malli on juuri sinulle sopivin.

Lämpöpumput kasvattavat suosiotaan Suomessa. Pumput ovat kestäviä, sillä sähkö otetaan talteen ilmasta, maasta tai vedestä. Lisäksi lämpöpumput toimivat erinomaisesti aurinkosähköön yhdistettyinä. Lämpöpumput alentavat kustannuksiasi, sillä ne hyödyntävät luonnollista uusiutuvaa energiaa. Saat asennuksesta ja vaihdosta kotitalousvähennyksen, mikä vähentää kustannuksia entisestään. Lämpöpumppu tekee sinusta myös riippumattomamman, sillä nousevat sähköhinnat vaikuttavat minimaalisesti järjestelmän käyttökustannuksiin.

Tehokasta ja ilmastoystävällistä

Lämpöpumppu on investointi, joka voi kattaa noin 90 prosenttia kodin vuotuisista lämmitystarpeista, samalla kun vähennät ilmastokuormitustasi. Tarvitsemasi pumpputyyppi riippuu paljolti siitä, kuinka paljon lämpöä ja lämmintä vettä kotitaloutesi kuluttaa, missä päin maata asut ja minkälainen lämmitys ja ilmanvaihto talossa on tällä hetkellä.

1970-luvulta lähtien tekninen kehitys on kiihtynyt ja nykyiset lämpöpumppumallit tuottavat keskimäärin noin viisinkertaisen määrän sähköä kulutukseensa nähden. Kaikilla pumpuilla on pitkä käyttöikä – maalämpöpumppu löytyy kärkisijoilta noin 15–20 vuoden käyttöiällä. Optimoimalla käytön ja asennuksen voi maalämpöpumpun käyttöikä olla jopa 30 vuotta. Saat lämpöpumpun asennuksesta tai vaihdosta kotitalousvähennyksen.

Vaillantin lämpöpumput ovat yli 145 vuoden kokemuksen ja edistyneen teknisen tutkimuksen lopputulos: tuotteet ovat tehokkaita, luotettavia ja hiljaisia. Lisäksi lämpöpumput ovat suunniteltu ja valmistettu pohjoismaisiin olosuhteisiin sopiviksi.

Erilaisia lämpöpumppuja

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu kerää kallioperään varastoitunutta lämpöenergiaa syvälle poratun lämpökaivon kautta tai maaperään varastoitunutta energiaa. Maalämpö on kaikista lämpöpumpuista kallein, mutta antaa toisaalta suurimman energiahyödyn ja voit laskea investoinnin maksavan itsensä takaisin noin 5–7 vuoden aikana. Mikäli järjestelmä toimii aurinkosähköllä, vähennät entisestään kotitaloutesi herkkyyttä sähkönhinnan vaihteluille.

Vaillantin tuotteilla on alan parhaat takuut, esimerkiksi maalämmölle myönnämme asiakkaillemme 7 vuoden takuun palvelusopimuksemme kautta.

• Näin paljon säästät vuodessa: Jopa noin 70–75 prosenttia (joissain tapauksissa jopa 80 prosenttia)

Lue lisää täältä.

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumput hyödyntävät ulkoilman energiaa ja siirtävät sen vesikiertoiseen järjestelmään. Helpointa on, mikäli talossasi on jo vesikiertoiset patterit tai vesikiertoinen lattialämmitys. Tämä on edullisempi järjestelmä kuin maalämpö ja voi hieman alemmasta energiatehokkuudesta huolimatta vähentää sähkönkulutusta merkittävästi. Ilma-vesilämpöpumppujen hyöty on suurin, jos asut maan etelä- tai keskiosissa. Järjestelmää täydennetään toisella lämmönlähteellä sellaisina päivinä, jolloin pumpun kapasiteetti ei yksinään riitä.

Vaillantin ilmastoystävällinen ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus on yksi markkinoiden harvoista pumpuista, joka on varustettu luonnollisella ja sähköä säästävällä kylmäaine R290:lla, joka takaa jopa 75 °C virtauslämpötilan* matalalla ilmastovaikutuksella. Lämpöpumppu on lähes äänetön käytössä ja voit säätää järjestelmää puhelimellasi.

*Veden lämpötila, kun se virtaa lämmönvaihtimesta kohti pattereita.

• Näin paljon säästät vuodessa: Jopa noin 50–60 prosenttia

Lue lisää täältä.

Ilmalämpöpumppuja

Ilmalämpöpumput käytetään usein suoran sähkölämmityksen täydennyksenä pientaloissa ja kesämökeissä. Ilmalämpöpumput hyödyntävät ulkoilman energiaa ja siirtävät sen sisäilmaan sisäyksikön kautta. Ratkaisu on hintansa arvoinen. Lämpöpumpulla on pienet asennus- ja huoltokustannukset ja tuote kattaa noin puolet lämmitystarpeista, muttei lämmitä lämmintä käyttövettä. Ilmalämpöpumppu toimii parhaiten avarissa tiloissa.

Yksi lisäetu Vaillantin malleissa on, että pumppu toimii kesäisin ilmastointilaitteena.

• Näin paljon säästät vuodessa: Jopa noin 40–50 prosenttia

Lue lisää täältä.

Löydä valtuutettu Vaillant-asentaja

Omien asiantuntijoidemme, palveluteknikoidemme ja yhteistyökumppaniemme lisäksi tarjoamme asiakastukea koko Suomessa. Oletko aikeissa asennuttaa lämpöpumpun ja haluat keskustella, mikä ratkaisu on juuri sinulle sopivin?

Ota yhteyttä meihin: 044 982 6939

Allekirjoita palvelusopimus

Nykytekniikka edellyttää usein erityisosaamista. Siksi suosittelemme huoltosopimuksen tekemistä asennusliikkeen kanssa, jotta voimme optimoida järjestelmän ja varmistaa parhaimman käyttöturvallisuuden.

ENERGIANSÄÄSTÖOPPAAN KAIKKI OSAT

OSA 1: Tarkkaile omaa energiankulutustasi

Teema: Tarkkaile toimintaasi ja tee aktiivisia valintoja säästääksesi energiaa kodissasi

Näin voit helposti säästää energiaa arjessa

Haluatko säästää sähköä kotonasi ja tehdä hyvää sekä lompakollesi että ilmastolle?Tässä on vinkkimme, jotka tekevät arjestasi energiasäästäväisemmän – voit aloittaa vaikka heti.

Nämä ovat kodin suurimmat energiasyöpöt

Haluatko säästää energiaa kodissasi tinkimättä omasta mukavuudestasi? Aloita perehtymällä toimintoihin ja laitteisiin, jotka kuluttavat eniten sähköä.

Säästä energiaa keittiössä: Tässä ovat tärkeimmät vinkit

Huone, joka on kovassa käytössä, käyttää myös paljon sähköä. Kuinka voimme säästää sähköä helpoimmin? Tässä vinkit, joilla todella on merkitystä.

OSA 2: Kuinka lämmität talosi?

Teema: Ohje eri lämmitysratkaisuille ja lämpöpumppujen hyödyt.

Paras lämmitysvaihtoehto juuri sinun kodillesi

Mikä on paras tapa lämmittää juuri sinun omakotitalosi? Suurin osa sähkölaskustasi koostuu kodin lämmityksen ja lämpimän veden kustannuksista. Onneksi taloudellisesti järkevät ja ilmastoystävälliset valinnat kulkevat usein käsi kädessä.

Näin paljon voit säästää lämpöpumpun avulla

Olen kiinnostunut hankkimaan lämpöpumpun, mutta kuinka minun tulisi edetä asiassa? Mikä pumppu sopii juuri minulle kaikista parhaiten? Kuinka paljon voin säästää energiakustannuksista lämpöpumpun avulla?

Kymmenen tavallisinta kysymystä lämpöpumpuista

Christian Petersen (tuotepäällikkö Vaillantin pohjoismaiden lämpöpumppuyksikössä) vastaa kuluttajien kysymyksiin.