150 vuoden kokemus

Pitkäaikainen laatu – Valmistettu Saksassa

Ympäristöystävällinen ratkaisu

Etsi

Valmistaudu talveen. Miksi patterit ovat kylmiä?

Me kaikki tiedämme sen tunteen. Olemme laittaneet lämmityksen päälle tai lämmityslaite on lähtenyt kesän jälkeen päälle, mutta se ei lämmitä niin kuin ennen. Sama lämpötila, samat asetukset, erilainen lämpö. Mitä tapahtuu? Ongelma voi olla pattereissa ja ratkaisu voi yllättää sinut kuinka helppoa se on. Saatat joutua ilmaamaan lämmityspatterisi.

Miksi ilmata patterit?

Jos patterit eivät kuumene, kuumenevat epätasaisesti, kuulet kuplivaa tai naksuvaa ääntä - tämä voi johtua patterin sisälle kerääntyneestä ilmasta. Älä pelästy! Pattereista voidaan vapauttaa loukkuun jäänyt ilma ja se on yllättävän helppoa tehdä itse. Olemme laatineet kätevän oppaan, jonka voit löytää

Mitä vaikutuksia ilmalla on lämmitysjärjestelmässä?

Jos patterisi ovat täynnä ilmaa, se voi estää kuuman lämmitysveden virtauksen patterin sisällä. Voit saada lämpöä erittäin paljon ja nopeasti, mutta jos se ei leviä tasaisesti pattereiden läpi, tuhlaat vain energiaa (ja rahaa!).

Miten patterit ilmataan – lyhyt yhteenveto

1. Tarvitset: ilmausavaimen, astian ja kankaan/siivousliinan

2. Sammuta lämmitys ja odota, että patterit jäähtyvät

3. Aseta ilmausavain ilmausventtiiliin

4. Käännä avainta varovasti ¾ -kierrosta avataksesi venttiilin

5. Sulje venttiili heti, kun vettä tulee ulos

6. Kytke lämmitys takaisin päälle ja tarkista, lämmittävätkö patterit

Kuuletko lämmitysputkista tulevaa naksuvaa ääntä tai muita tuntemattomia ääniä? Tämä ei ole vain ärsyttävää, vaan se voi myös johtaa kylmään kotiin. Nämä kohinat voivat olla merkki lämmitysjärjestelmän ilmasta, mikä estää lämmitysveden ihanteellisen jakautumisen pattereihin. Saatat myös huomata, että patterisi ovat lämpimät alhaalta, mutta pysyvät kylminä yläosasta.

Varsinkin kylmän kauden alkaessa kylmät tai haaleat lämmityspatterit voivat olla erittäin epämiellyttäviä. Mutta älä huoli, autamme sinua huolehtimaan tästä ongelmasta ennen kuin tunnet kylmää. Sinun on yksinkertaisesti ilmattava patterisi. Pattereiden ilmaus on helppoa, täysin turvallista eikä aiheuta vahinkoja vaikka lämmitysjärjestelmässä ei olisi ilmaa - kunhan seuraat tarkkaan vaihe vaiheelta -oppaamme. Lisäksi se on nopea tehdä. Jokainen patteri vie noin viisi minuuttia tasapainottamiseen. Näytämme sinulle kuinka se tehdään.

1. Valmistelu

Näitä tarvitset:

  • Ilmausavain pattereiden ilmausventtiilien avaamiseen (voit ostaa sen rautakaupasta)
  • Astia valuvan veden keräämiseksi
  • Liina veden pyyhkimiseen – varmuuden vuoksi

2. Sammuta lämmitys

Varmista, että lämmitys on kytketty pois päältä. Tämä estää kiertovesipumppua käymästä ja siirtämästä lämmitysvettä ja ilmaa putkien läpi. Kaikkien termostaattiventtiilien on oltava auki. Tarkasta onko kiertovesipumpulle oma katkaisin.

3. Odota, että patterit jäähtyvät

Kun olet sammuttanut lämmityksen, odota noin tunti varmistaaksesi, että kaikki patterit ovat kylmiä. Tämä estää sinua saamasta palovammoja, jos kuuma vesi tai höyry vuotaa ilmausprosessin aikana. Vanhoissa pattereissa virtauslämpötila voi olla erittäin korkea.

4. Aseta ilmausavain patterin ilmausventtiiliin

Venttiili on yleensä patterin yläosassa. Se näyttää pieneltä, pyöreältä reiältä, jossa on pieni neliö. Pidä kangasta seinää vasten, jotta suojaat seinää vedeltä. Aseta ämpäri suoraan venttiilin alle.

5. Avaa venttiili varovasti

Käännä ilmausavainta hitaasti vastapäivään. ¾ kierrosta pitäisi olla riittävä. Kuulet suhisevaa ääntä heti, kun ilma poistuu patterista. Ole varovainen, jotta venttiili ei avaudu enempää kuin suositellaan. Venttiili rajoittaa jäähdyttimestä vuotavan veden määrää.

6. Sulje patterin ilmausventtiili

Anna hieman lämmitysvedestä valua, ennen kuin käännät ilmausavainta myötäpäivään sulkeaksesi venttiilin. Älä sulje venttiiliä liian tiukasti, muuten voit vaurioittaa sitä

7. Kytke lämmitys takaisin päälle

Ennen lämmityksen uudelleen kytkemistä tarkista järjestelmän paine lämmityslaitteen painemittarista tai digitaalisesta näytöstä. Lämmitysjärjestelmän paine tulisi olla välillä 1 - 1,5 bar, kun keskuslämmitys on kylmä. Jos paine on liian alhainen, sinun on täytettävä lämmitysverkko uudelleen eli lisätä painetta järjestelmään. Jos et ole varma, kuinka täyttää kattila uudelleen, katso video kattilan paineistamisesta täältä.

Tarkista lopuksi, lämpenevätkö kaikki patterit tasaisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Eikö lämmitysjärjestelmäsi vieläkään toimi kunnolla?

Ota yhteyttä ammattilaiseen, jos ongelmia vielä jatkuu