Etsi

Tutustu aroTHERM plus

– lämpöpumppuun, joka...

 • On yksi markkinoiden hiljaisimmista
 • Sillä on korkein energialuokka A+++
 • Ja ilmastoystävällisin kylmäaine R290
Lähetä tarjouspyyntö netissä!

Kun ympäristöystävällinen lämmitys kohtaa erinomaisen suorituskyvyn

Vaillantilla on pitkät perinteet uusien standardien asettamisessa lämmityksessä. Nyt panostamme ilmaston ja ympäristön suojeluun tavoitteena muuttaa nämä alueet Vaillant-perinteiksi. Menestystekijänä ovat juuri lämpöpumput – autonomiset uusiutuvalla energialla toimivat energiajärjestelmät. Ei vain ilmastonsuojelun, vaan myös valmistuksen ja käyttötalouden kannalta. Tämän takia pyrimme tekemään tuotteidemme jokaisesta komponentista entistä kestävämmän - ja siksi lämpöpumppu aroTHERM plus saa voimansa luonnollisesta kylmäaineesta R290.

R290:llä on suuria etuja muihin kylmäaineisiin verrattuna, kuten alhainen GWP (Global Warming Potential), korkea hyötysuhde ja jopa 75 °C:n menolämpötila, mikä tekee siitä ihanteellisen käytettäväksi rakennuksissa, joissa on pattereita/elementtejä. Lue lisää aroTHERM plus:sta ja siitä, kuinka R290-kylmäaine parantaa suorituskykyä.

Mitä etuja aroTHERM-pumpulla ja R290-kylmäaineella on?

Korkeampi tehokkuus ja matalammat käyttökustannukset

Ihanteellinen jo olemassa oleviin rakennuksiin, joissa on vanhemmat lämmityspatterit

Lisämukavuutta lämpimästä käyttövedestä

Ympäristöystävällisempi

Korkeampi tehokkuus ja matalammat käyttökustannukset

R290-kylmäaineella, aroTHERM plus antaa korkeamman tehokkuuden matalammissa ulkolämpötiloissa, kuin muut lämpöpumput. Samanaikaisesti se saavuttaa korkeimman tehokkuusarvon 5,4 hyötysuhteella (Coefficient of Performance, COP). Tämä tarkoittaa, että aroTHERM plus voi tuottaa 5,4 kW lämpöä, mutta sinulle jää maksettavaksi ainoastaan 1 kW. Toisin sanoen, yli 80 % laitteen tarvitsemasta energiasta saadaan ilmasta. Mitä korkeampi COP, sitä matalammat käyttökustannukset. Säästä rahaa ja energiaa valitsemalla aroTHERM plus -lämpöpumppu, jolla on korkea hyötysuhde R290-kylmäaineella.

Ihanteellinen jo olemassa oleviin rakennuksiin, joissa on vanhemmat lämmityspatterit

R290-kylmäaineella varustettu aroTHERM plus on yksi harvoista lämpöpumpuista, jonka voi asentaa vanhaan rakennukseen, jossa on lämpöpatterit, jotka edellyttävät korkeampia virtauslämpötiloja kuin rakennukset, joissa on lattialämmitys. Alkuperäinen öljylämmitysjärjestelmäsi on saattanut yltää 25 vuoden käyttöikään. Tämänkaltaisiin rakennuksiin, joissa on tyypillisesti lämpöpatterit ja hyvä eristys, on aroTHERM plus oikea valinta, kun on aika vaihtaa fossiilinen lämmitysjärjestelmäsi, jonka vaatima virtauslämpötila on jopa 55°C. Tämä on ratkaisumme, jonka avulla suojelemme ilmastoa ja teemme vanhemmista rakennuksista kestävämpiä.

Lisämukavuutta lämpimästä käyttövedestä

R290-kylmäaineella varustettu aroTHERM plus takaa kotitaloudelle lämmintä vettä jopa 70°C saakka. Tämä on erityisen tärkeää pienikokoiselle uniTOWER plus -sisäyksikölle, jossa on 190 litran lämminvesivaraaja. Varaajan lämpötilan ollessa 70°C saat 376 litraa lämmintä käyttövettä, mikä on 25 % enemmän kuin aroTHERM split -ratkaisullamme. 376 litraa vettä vastaa kuutta peräkkäistä suihkua. Tämä on meidän kaikkein korkein lämminvesimäärämme kotitalouksille yhdellä kompaktilla uniTOWER-asennuksella. Jos valitset erillisen varaajan, kuten 300-, 400-, tai 500-litraisen uniSTOR exclusiven, lämminvesimääräsi kasvaa entisestään.

Ympäristöystävällisempi

aroTHERM plus on poikkeuksellisen ympäristöystävällinen ja pitkäikäinen. R290 on ympäristön kannalta parempi kylmäaine, kuten tuotteen lämmityspotentiaali (GWP), joka on ainoastaan 3, kertookin. Kyseessä on tulevaisuuden kylmäaine, , jonka saatavuus on vakaata ja jonka käyttöön tuskin tulee kohdistumaan lainsäätelyä.

Ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus

Ihanteellinen ympäristöystävälliseen lämmityssaneeraukseen

 • Kylmäaineena R290
 • Hiljainen ollessaan käytössä – laite ei häiritse sinua tai naapureitasi
 • Älyohjaus, myös puhelimella tai tabletilla sovelluksen kautta
 • Modernisti suunniteltu tilaa säästävä ulkoyksikkö
 • Erityisen taloudellinen yhdistettynä aurinkosähköön

Lähetä tarjouspyyntö netissä!

Mitä R290 on?

R290 on tekninen nimitys luonnolliselle kylmäaineelle, joka tunnetaan myös propaanina. Aine on jo käytössä monissa arkisissa laitteissa ja tuotteissa, kuten jääkaapeissa, ilmastointilaitteissa ja jopa hiuskiinteissä. Vaillant on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka on ottanut tämän ympäristöystävällisen kylmäaineen käyttöön lämpöpumppuihinsa.

Mitä lämmityspotentiaali (GWP) oikein tarkoittaa?

Mitä korkeampi, sitä huonompi. GWP on vertailuarvo ja mitta, joka kertoo kasvihuonekaasun, esimerkiksi kylmäaineen, kasvihuonevaikutuksesta, mikäli ainetta pääsee ilmakehään. Mitä korkeampi luku on, sitä vakavammat ympäristövaikutukset aineella on. Esimerkkejä muutamien kylmäaineiden GWP:stä:

 • CO₂: 1
 • R290: 3
 • R32: 675
 • R410A: 2 088

Luku ilmaisee kuinka paljon annettu massayksikkö kylmäainetta lisää ilmaston lämpenemistä suhteessa hiilidioksidiin. R290:lla on kolminkertainen ilmastovaikutus CO₂ verrattuna ja näin ollen sen GWP on 3. Laskiessa kylmäaineen CO₂-vaikutusta, lämpöpumpun sisältämä määrä kerrotaan aineen GWP-luvulla.