Etsi

Mikä on yhdistelmäpolttolaite?

Polttolaitteet ovat kompakteja lämmönkehittimiä, jotka on yleensä asennettu seinälle. Polttolaitteet ovat matalalämpölämmityslaitteiden tuorein kehitysversio, jotka säästävät vähintään 10 % lämmityskustannuksia ja ottavat ympäristön huomioon. Vuodesta 2015 lähtien polttotekniikka on ollut erinomaisen tehokkuutensa ansiosta pakollinen perinteistä lämmitystekniikkaa käytettäessä.

Polttolaite voi muuntaa polttoaineiden, kuten kaasun tai öljyn, lämpöenergian (lämpöarvo) lähes kokonaisuudessaan lämmitysvedeksi ja lämpimäksi käyttövedeksi. Mikäli erityistä mainintaa ei ole siitä, että kyseessä on öljykäyttöinen polttolaite, tekstissä viitataan kaasukäyttöiseen polttolaitteeseen. On olemassa yhdistelmäpolttolaitteita, jotka kehittävät lämpöä lämmitystarkoitukseen, sekä sellaisia, jotka tuottavat lisäksi lämmintä käyttövettä. Viimeksi mainittu lämmityslaite on saatavana kompaktina lämmityslaitteena, joka lämmittää ulkoista lämminvesivaraajaa, tai yhdistelmäpolttolaitteena, johon on integroitu vedenlämmitin tai jossa on lisäksi pieni veden lämminvesivaraaja.

Polttoaineen palaminen tuottaa savukaasuja, jotka jäähdytetään 56-asteisiksi polttotekniikalla. Tällöin polttoaineen sisältämä vesihöyry kondensoituu ja siinä syntyvä lämpö hyödynnetään. Kondensaatti voidaan poistaa jopa 200 kW:n tehoisista polttolaitteistoista poistovesiputken kautta, ja jäännöskaasut muovisen poistokaasuputken kautta.

Takaisin yleiskatsaukseen