Etsi

Mikä on aurinkokeräimen lämmönsiirtonestesäiliön neste?

Aurinkokeräimen lämmönsiirtonestesäiliön neste on lämpöä sitova väliaine, joka koostuu aurinkokeräinjärjestelmän aurinkoenergiapiirissä virtaavasta veden ja propyleeniglykolin seoksesta. Ainoastaan ilmakeräimillä varustetuissa aurinkokeräinjärjestelmissä ei käytetä aurinkokeräimen lämmönsiirtonestettä.

Aurinkoenergia lämmittää aurinkokeräimen lämmönsiirtonesteen, joka virtaa aurinkokeräimien läpi lämpövaraajaan, josta lämpö siirtyy lämmönvaihtimien kautta energiaksi lämmityskäyttöön ja lämpimän käyttöveden valmistukseen. Jäähdytetty aurinkokeräimen lämmönsiirtoneste virtaa takaisin aurinkokeräimille ja lämpiää uudelleen.

Jotta aurinkokeräimen lämmönsiirtoneste virtaa hyvin, sen täytyy kestää alle nolla-asteen lämpötiloja ja myös hyvin korkeita lämpötiloja. Tämän vuoksi vesipropyleeniglykoliseos 50 %:n seossuhteella on vakiintunut aurinkokeräimen lämmönsiirtonestesäiliön nesteeksi, toisinaan korroosiosuoja-aineella täydennettynä. Varastointisäiliö ottaa vastaan aurinkokeräimen lämmönsiirtonesteen höyryn suojatakseen aurinkokeräinjärjestelmää tilanteessa, jossa paine muodostuu liian suureksi äärimmäisen korkeissa lämpötiloissa. Joissakin aurinkokeräinjärjestelmissä aurinkokeräimen lämmönsiirtoneste tyhjenee automaattisesti äärimmäisen alhaisissa lämpötiloissa. Aurinkokeräimen lämmönsiirtonesteen vuosittaiset tarkastukset varmistavat kunnollisen toiminnan ja suojauksen. Mikäli aurinkokeräimen lämmönsiirtonesteestä tulee sameaa, se on aika vaihtaa. Tähän kuluu yleensä noin viisi vuotta.

Takaisin yleiskatsaukseen