Etsi

Mikä on puupellettilämmityslaite?

Puupellettilämmityslaitteet ovat lämmönkehittimiä ja ne ovat puupellettilämmitysjärjestelmien sydän. Puupellettilämmityslaitteissa käytetään standardoitua haketta - puupellettejä - lämpimän käyttöveden valmistukseen ja lämmityskäyttöön.

Vaikka puupellettilämmityslaitetta kutsutaan myös puupelleteillä toimivaksi polttolaitteistoiksi, niitä ei tule sekoittaa puupellettitakkoihin. Puupellettitakat ovat erillisiä laitteistoja, jotka lämmittävät yhtä huonetta tavanomaisen takan tapaan. Keskuslämmitysjärjestelmän puupelleteillä toimivat lämmityslaitteet välittävät muodostuneen lämmön lämmityskäyttöön ja lämpimän käyttöveden valmistukseen koko taloon.

Puupelleteillä toimivat lämmitysjärjestelmät koostuvat puupellettilämmityslaitteesta, jossa on poltin, lämminvesivaraajasta (yleensä yhdistelmäsäiliö lämmityskäyttöön ja käyttöveden lämmitykseen), pumpuista, putkituksesta ja lämpöpattereista. Puupelletit varastoidaan yleensä kellaritilojen erillisessä osassa, jossa myös puupellettilämmityslaite sijaitsee. Useimmat puupelleteillä toimivat lämmityslaitteet toimivat alasyöttöpolttimilla, joissa standardoidut ja automaattisesti ruuvikuljettimilla tai imulaitteistoilla syötetyt puupelletit syttyvät palamaan jatkuvasti kytevien hiillosten vaikutuksesta.

Puupelletit on valmistettu puristetusta sahanpurusta, jonka energiatiheys on suuri ja joka palaa lähes noettomasti. Satunnainen mekaaninen puhdistus on tarpeen. Puupelleteillä toimivat lämmityslaitteet käyttävät uusiutuvaa energiaa, jonka energiatehokkuus on erinomainen.

Takaisin yleiskatsaukseen