Etsi

Mikä on kerroskohtainen lämmitysjärjestelmä?

Kerroskohtaiset lämmitysjärjestelmät ovat maakaasukäyttöisiä lämmitysjärjestelmiä, jotka tuottavat lämpöä yhden asuinkerroksen lämmitystarpeisiin omakotitalossa tai kerrostalossa yhden tai useamman lämmitysyksikön avulla. Yhden kerroksen lämmityspiiriin on saatavilla pelkästään kaasukäyttöisiä lämmityslaitteita tai kaasuyhdistelmälaitteita, joilla valmistetaan myös lämmin käyttövesi.

Maakaasua polttamalla muodostuu lämpöä, jota käytetään lämmittämään lämmitysvettä lämmönvaihtimella, ja - mikäli kyseessä on sähkön ja lämmön yhteistuotanto - lämmintä käyttövettä erillisessä lämmityspiirissä heti kulutuspaikalla toimivan vedenlämmittimen muodossa. Lämmitysvesi kuljetetaan sitten lyhyen matkan päähän lämpöpattereille ja käyttövedeksi vesipisteisiin.

Kerroskohtaisilla lämmitysjärjestelmillä asukkaat voivat määrittää itse, miten paljon lämmitysenergiaa he haluavat syötettävän lämpöpattereille ja käyttöveden lämmitykseen, jolloin laskutus on varmasti tarkkaa. Pitkien putkien puuttuessa lämpöhäviöitä on tuskin lainkaan. Pannuhuonetta ei tarvita, ja kompaktit lattialämmitysjärjestelmät on usein suunniteltu seinään kiinnitettäviksi lämmityselementeiksi. Näitä ei ole mahdollista yhdistää aurinkolämmitysjärjestelmään eikä polttoainetyyppiä voi valita.

Takaisin yleiskatsaukseen