Etsi

Mikä on aurinkovoima?

Aurinkovoima on yleistermi sähkölle, joka on tuotettu aurinkosähköjärjestelmällä. Auringosta peräisin olevaa luonnon energiaa käytetään energialähteenä, joka muunnetaan aurinkosähkötekniikalla sähköksi.

Aurinkovoimaa tuottavat järjestelmät sisältävät aurinkopaneeliverkoston, joka puolestaan koostuu toisiinsa kytketyistä aurinkokennoista. Aurinkokennot on valmistettu piistä. Päällimmäisen kerroksen positiivisesti ja negatiivisesti varautuneet atomit reagoivat auringonsäteilyyn ja liikkuvat monen kerroksen välillä aurinkokennojen sisällä. Aurinkosähköjärjestelmän vaihtosuuntaaja muuntaa tuotetun tasavirran vaihtovirraksi, jota pystytään hyödyntämään kotitaloussähkönä.

Aurinkosähköjärjestelmissä on yleensä lisäksi aurinkoenergiavaraaja, jotta tuotettua aurinkoenergiaa ei tarvitse kuluttaa heti tai syöttää julkiseen sähköverkkoon. Aurinkoenergiajärjestelmät voivat varmistaa pitkälle ulottuvan riippumattomuuden energiantuottajista, kun niitä käytetään yhdessä muiden energiageneraattoreiden kanssa, esimerkkinä lämpöpumput, aurinkolämpöenergia tai muut lämmitysjärjestelmät, jotka tarvitsevat toimiakseen sähköä. Aurinkovoimaa tuetaan laajalti valtiontuin muun uusiutuvan energian tapaan.

Takaisin yleiskatsaukseen