Etsi

Aurinkolämpöjärjestelmä

Toisin kuin fossiiliset polttoaineet, aurinkoenergiaa on saatavilla käytännöllisesti katsoen rajattomasti, se on hiilineutraalia ja ilmaista. Nykyaikaisiin lämmitysjärjestelmiin voidaan yhdistää aurinkopaneelit, jolloin aurinkolämpöjärjestelmää voidaan käyttää käyttöveden lämmitykseen tai lisälämmön syöttämiseksi lämmityspiiriin.

Auringon säteilyn hyödyntäminen lämpöenergiana onnistuu aurinkolämpöjärjestelmän avulla. Kyse on eri asiasta kuin aurinkosähkössä, joka viittaa sähkön tuotantoon auringonvalon avulla. Aurinkoenergian käytön erinomaiset mahdollisuudet on tunnettu jo pitkään: kokeiltu ja testattu teknologiamme on todistanut arvonsa useiden vuosien aikana.

Aurinkolämmityksen hyödyt:

  • rajattomat määrät energiaa ilmaiseksi
  • ei hiilidioksidipäästöjä toiminnan aikana
  • kustannussäästöt: jopa 60 % vähemmän energiaa veden lämmitykseen, jopa 35 % vähemmän energiaa tilojen lämmitykseen
  • pienempi fossiilisten polttoaineiden kulutus
  • aurinkolämpöjärjestelmät voidaan integroida olemassa oleviin järjestelmiin
  • nykyaikaiset järjestelmät toimivat tehokkaasti jopa talvisin.

Miten aurinkolämmitys toimii?

Periaatteessa aurinkolämpö toimii kuin auringossa makaava tumma puutarhaletku. Letkun pinta absorboi auringonvaloa ja erityisesti lämpösäteilyä, jolloin vesi letkun sisällä lämpiää. Aurinkolämmitys toimii seuraavissa vaiheissa:

1 Keräimet absorboivat auringonvaloa absorbaattorin kautta. Erityinen lämmönsiirtoneste lämpiää.

2 Pumppu siirtää nesteen aurinkoenergian varastointiin tarkoitettuun lämmönvaihtimeen.

3 Siellä lämpöenergia siirtyy varastointisäiliöön.

4 Jos auringon säteily ei riitä veden lämmittämiseen, perinteinen lämmitysjärjestelmä lämmittää varaajan veden haluttuun lämpötilaan.

Aurinkolämpöjärjestelmä tuottaa suunnittelusta riippuen vuosittain keskimäärin 60 % veden lämmitykseen tarvittavasti energiasta.

Aurinkoenergian hyödyntäminen lämmitystukena

Käyttöveden valmistuksen lisäksi keräimissä lämmennyttä nestettä voidaan käyttää lämmityksen tukena. Tämä menetelmä tarjoaa paitsi mielenkiintoisen tuen lämmitysyksikön toiminnalle, myös huomattavan säästöpotentiaalin. Näin ollen lämmitysyksikkö voi jopa kohtuullisilla lämpötiloilla usein pysyä pois päältä aurinkolämmityksen tarjoaman tuen ansiosta.

Tämän ratkaisun ytimessä on yhdistelmävaraaja, esim. puskurivaraaja yhdistettynä käyttövesiyksikköön. Jos auringon säteilyä saadaan tarpeeksi, aurinkolämpöjärjestelmän sisältämä neste lämmittää veden yhdessä varaajassa matalamman lämmönvaihtimen kautta. Lämpötilan laskiessa, esimerkiksi kun asukas nauttii pitkästä suihkusta tai kylvystä, lämmitysyksikkö kytkeytyy päälle tarpeen mukaan toisen kiertopiirin kautta. Näin järjestelmä tukee veden lisälämmitystä.

Vaillantin aurinkolämpöjärjestelmät - luotettavuutta ja joustavuutta

Yleisesti ottaen aurinkoenergia ei riitä normaalien lämpöenergiavaatimusten täyttämiseen vuoden ympäri. Niin ollen sitä voi hyödyntää parhaiten täydellisen järjestelmän kera. Aurinkojärjestelmän yhdistäminen lämpöpumppuun on tehokkain vaihtoehto.

Aurinkokeräimet

On olemassa kahdentyyppisiä aurinkolämpöjärjestelmissä käytettäviä aurinkokeräimiä: tasokeräimiä ja tyhjiöputkikeräimiä.

Tasokeräimet - tehoa pinnasta

Tasokeräimen tärkein piirre on musta absorptiopinta, joka on suunnattu kohti aurinkoa. Absorptiopinnan pinnoite on suunniteltu siten, että se absorboi maksimaalisen määrän säteilyä ja heijastaa pois vain vähän energiaa. Kerätty energia siirtyy absorptiopinnan alapuolella olevissa putkissa kiertävään lämmönsiirtonesteeseen.

Teknisesti tarkasteltuna tasokeräimet eroavat tyhjiöputkikeräimistä erityisesti mitä tulee absorbaattorin eristykseen. Tasokeräimissä käytetään perinteistä eristysmateriaalia, kuten Rockwool-eristettä tai polyuretaanivaahtoa.

Tasokeräimien edut:

  • matalammat hankintakustannukset
  • matalammat huolto- ja korjauskustannukset
  • sopivat ihanteellisesti matalalämpöjärjestelmiin: lämpimän veden tuottamiseen tai lattialämmityksen tueksi.

Vaillant on kehittänyt tasokeräimiä voidakseen tarjota sinulle laadukkaita keräimiä, jotka toimivat tehokkaasti ja edullisesti missä tahansa järjestelmäyhdistelmässä. Innovatiivisen teknologian ansiosta tasokeräimet saavuttavat korkeimmat hyötysuhteet optimaalisella aurinkojärjestelmän tuotolla. Eivätkä ne laita budjettiasi tiukalle.

Lue lisää Vaillantin tarjoamista tasokeräimistä

Nopea, turvallinen ja helppo asennus

Kaikki valikoimamme aurinkopaneelit toimitetaan samanlaisella kiinnitysjärjestelmällä. Tämä merkitsee huomattavia etuja käsittelyyn ja vaadittavaan aikaan liittyen. Keräimien asennus on takuuvarmasti helppoa, nopeaa ja turvallista. Lisäksi järjestelmämme asennus on erittäin joustavaa.

Riippumatta siitä, asennetaanko keräimet vaakatasoon tai pystyyn, vierekkäin tai päällekkäin - kaikki asennusmuodot ovat mahdollisia. Lisäksi paneeleiden asennukseen on klassisen kattoversion lisäksi myös muita asennusvaihtoehtoja. Voit myös valita, halutko suunnata keräimen pysty - vai vaakasuoraan.

Oikea lämmitysjärjestelmä

Ei ole olemassa vakioratkaisua etsiessäsi oikeaa lämmitysjärjestelmää. Mutta tarpeisiisi sopivan järjestelmän löytäminen ei ole vaikeaa. Ota yhteyttä Vaillantin lämmitysasiantuntijoihin. He auttavat sinua suunnitellessasi uuden lämmitysjärjestelmän asennusta.

Löydä asentaja