Etsi

Saneeraus lämpöpumpun avulla – nauti erinomaisesta mukavuudesta ja hyödynnä ympäristöstä ilmaiseksi saatavaa energiaa

Kysy neuvoja asiantuntijaltamme

Tulevaisuuden lämpöpumpputekniikkaa hyödyntävä kestävä saneerausratkaisu

Lämpöpumppujärjestelmät takaavat kolmitasoisen mukavuuden varmistaen tehokkaan lämmityksen, lämpimän käyttöveden valmistuksen ja tietyissä tapauksissa jopa jäähdytyksen. Pääasiallisena energianlähteenä käytetään ympäristöstä saatavaa lämpöä, joka on peräisin ilmasta, pohjavedestä tai maaperästä. Lämpöpumpun toimintaa varten tarvitaan sähköä.

Vaillant tarjoaa sopivan lämpöpumppuratkaisun jokaiselle energianlähteelle. Ilma-vesilämpöpumput ovat optimaalinen ratkaisu saneerauskohteisiin. Nämä lämpöpumput on helppo asentaa ulos. Eri lämpöpumppuratkaisuista niiden hankintakustannukset ovat kaikista alhaisimmat.

Lämpöpumpun avulla toteutettavan lämmityssaneerauksen edut sinulle

Lämmityskustannukset pienenevät merkittävästi

Käyttökustannukset ovat alhaiset ympäristöstä ilmaiseksi hyödynnettävissä olevan energian ansiosta.

Voit nauttia kolmitasoisesta mukavuudesta: lämmitys, lämpimän käyttöveden valmistus ja tietyissä tapauksissa myös jäähdytys

Voit valita oman mukavuuslämpötilan ulkolämpötilasta riippumatta – ympäri vuoden!

Valtion myöntämä energia-avustus on hyödynnettävissäsi

Hyvät päätökset palkitaan: mitä ympäristöystävällisempi uusi lämmitysjärjestelmäsi on, sitä suurempia ovat yleensä järjestelmän hankintaa varten myönnettävät tuet.

Riippumattomuus tuo taloudellistaa turvaa ja vakautta

Riippumattomuus fossiilisilla polttoaineilla tuotetun energian hinnoista tarkoittaa, että eteesi tulee vähemmän hinnanvaihteluiden aiheuttamia yllätyksiä.

Lämpöpumpun avulla toteutettavaan lämmitysjärjestelmän saneeraukseen liittyvät yksityiskohdat

Haluatko korvata vanhan lämmitysjärjestelmäsi modernilla lämpöpumpulla? Se on fiksu päätös, koska sen myötä säästät rahaa tulevissa käyttökustannuksissa ja vähennät ympäristövaikutuksia. Ensin on kuitenkin tehtävä tiettyjä ennakkovalmisteluja. Ota aivan ensiksi yhteyttä paikallisen Vaillant-lämmitysjärjestelmäedustajan asiantuntijaan, joka huolehtii myös vanhan lämmitysjärjestelmän korvaamisesta. Yhdessä asiantuntijan kanssa voit määrittää kotiisi sopivan lämpöpumpputyypin. Sillä on keskeinen merkitys saneeraustavan ja laajuuden kannalta.

Ilma-vesilämpöpumpun asennus kestää yleensä yhdestä kolmeen päivää. Kahden muun laitteistotyypin kohdalla asennukseen on hyvä varata kolmesta neljään päivää kaivu- ja/tai poraustöistä johtuen.

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu on yksinkertaisin vaihtoehto. Tällöin tärkeintä on löytää sopiva paikka ulkoyksikön sijoitusta varten.

Lämpöpumppumme ovat yhtä hiljaisia kuin tuulessa kahisevat lehdet, minkä ansiosta 3 metrin vähimmäisetäisyydelle makuuhuoneesta tai naapuritalosta sijoitettua lämpöpumppua tuskin edes kuulee.

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu vaatii kattavampia valmistelutöitä, koska maahan on porattava porakaivo eli lämpökaivo maaperän lämmön hyödyntämiseksi keruuputken avulla. Lämpökaivon syvyys riippuu lämmön tarpeesta, jonka lämmitysjärjestelmäasiantuntija on määrittänyt etukäteen. Kun Maalämpöpumpun yhteydessä käytetään vaakakeruupiiriä, keruuputkisto on kaivettava vain noin 1-1.3 metrin syvyyteen, vaikkakin kaivuualue on tällöin laajempi.

Öljylämmityksen korvaaminen ilma-vesilämpöpumpulla

Ennen uuden lämpöpumppupohjaisen lämmitysjärjestelmän asentamista olemassa oleva öljylämmitysjärjestelmä on poistettava käytöstä. Kokeneelta lämpölaiteasentajalta tämä sujuu jouhevasti vain parissa tunnissa.

Lämpöpumpun sisäyksikkö voidaan sitten asentaa vanhan lämmitysjärjestelmän paikalle. Kyseessä voi olla joko yksi kompakti yksikkö, joka sisältää kaikki hydraulikomponentit, tai useampia yksikköjä mukaan lukien hydrauliikkamoduuli, lämminvesivaraaja ja työsäiliö.

Sisäyksikkö liitetään ulkoyksikköön pannuhuoneen ulkoseinässä olevien reikien kautta. Kun suunnittelutyöt tehdään huolellisesti ja pätevyysvaatimukset täyttävä yritys toteuttaa asennuksen ammattimaisesti, järjestelmän vaihdon tulisi onnistua parissa päivässä.

Kysy asiantuntijaltamme, mikä lämpöpumppu sopii omaan saneerausprojektiisi

Tältä näyttää omakotitalon tyypillinen lämpöpumppujärjestelmä

Oletko saanut uuden työpaikan? Tarvitsetko isomman talon? Tai haluatko vain palata takaisin kotiseudullesi? Muuttamiseen on olemassa useita eri syitä. Tällöin käy usein niin, että löydämme mukavan mutta tekniikaltaan vanhentuneen talon, jossa on isokokoinen ja paljon energiaa kuluttava öljylämmityslaite.

Taloon suunnitellun saneerausratkaisun tulisi parantaa mukavuutta. Lisäksi energiajärjestelmän saneerausta koskevat nykyiset lakisääteiset vaatimukset tulee täyttää. Useissa maissa kohteisiin on tarjolla valtionapua.

Talon riittävä lämpöeristys ja käytössä olevat lämpöpatterit tarjoavat optimaaliset edellytykset aroTHERM plus -lämpöpumpun asentamiselle. Tällä lämpöpumpulla voidaan tuottaa erittäin korkeita menoveden lämpötiloja (jopa 75 °C), minkä ansiosta se sopii ihanteellisesti lämpöpattereiden kanssa käytettäväksi.

Miltä lämpöpumppujärjestelmä näyttää?

Järjestelmän yleiskuvaus

Lämpöpumppu

Varaaja

Järjestelmäsäädin

Järjestelmän yleiskuvaus

Oikea järjestelmä sinun tarpeisiisi

 • Suosittelemme ilma-vesilämpöpumpun aroTHERM plus asennusta.
 • Lämpöpumpun yhteydessä on lämminvesivaraaja uniTOWER plus, jonka tilavuus on 300 litraa.
 • Lämpöpumppua käytetään järjestelmäsäätimellä sensoCOMFORT.

Kustannuslaskelma näyttää tältä:

Hankintakustannukset: 14 000 €

Valtion myöntämät tuet: 4000 €

Energiakustannussäästö: 65 %

Ilmoitetut kustannukset ovat vain esimerkkilaskelma.

Lämpöpumppu

Saneerauskohteeseen suosittelemme aroTHERM plus -lämpöpumppua. Se hyödyntää ulkoilmasta peräisin olevaa lämpöä. Se on monipuolinen ratkaisu, joka mahdollistaa lämmityksen ja lämpimän käyttöveden valmistuksen sekä lisäksi jäähdytyksen kesähelteillä. aroTHERM plus on erittäin hiljainen, minkä ansiosta ulkoyksikkö voidaan sijoittaa ongelmitta talon pihalle tai ulkoseinän läheisyyteen. Lämpöpumpun kompakti sisäyksikkö sijoitetaan kodinhoitohuoneeseen pyykinpesukoneen viereen.

 • Energiatehokkuusmerkintä A++
 • Teho 3–12 kW
 • Erittäin hiljainen käyntiääni 32 dB(A) hiljaisessa käyttötilassa kolmen metrin etäisyydellä on kuin kuiskaus

Varaaja

uniTOWER plus takaa tehokkaan lämpimän käyttöveden valmistuksen soveltuen siten täydellisesti perhekäyttöön.

 • 180 litran varaaja tuottaa riittävästi lämmintä käyttövettä 2–4 henkilön tarpeisiin
 • Energiatehokkuusmerkintä A+
 • Yhteensopiva Vaillant-lämpöpumppujärjestelmien kanssa

Järjestelmäsäädin

sensoCOMFORT-järjestelmäsäädin toimii koko Vaillant-järjestelmän keskusohjausyksikkönä.

 • Yksi säädin lämmityksen, jäähdytyksen, ilmanvaihdon ja lämpimän käyttöveden valmistuksen ohjaamiseen
 • Saatavilla älypuhelinsovellus Android- ja iOS-laitteisiin
 • Yksinkertaiset käyttötilat, joiden avulla voit toteuttaa haluamasi mukavuuslämpötilat kotona- ja poissaoloajoille
 • Se säätelee lämmitystehon automaattisesti sääolosuhteiden mukaan ja on siten erityisen energiaa säästävä.

Saneerauskohteeseen sopivat vaihtoehtoiset lämpöpumppujärjestelmät

Ulos asennettava lämpöpumppu: aroTHERM plus

 • Erinomainen hinta-laatu-suhde, sillä mitään perustustöitä ei tarvita
 • Ilma toimii ympäristöstä ilmaiseksi saatavana energialähteenä
 • Energiatehokkuusmerkintä A+++
 • Teho 3–12 kW kattaa energiatarpeet laaja-alaisesti pienistä suuriin
 • Erittäin hiljainen käyntiääni 32 dB(A) hiljaisessa käyttötilassa kolmen metrin etäisyydellä on kuin kuiskaus
 • Kompaktit mitat 110 cm × 45 cm (leveys × syvyys)

Lämpöpumppu: flexoTHERM exclusive

 • Maalämpöratkaisu omakotitaloihin ja rivitaloihin
 • Huomattavat energiakustannussäästöt erinomaisen tehokkuuden ansiosta: energiatehokkuusmerkintä A+++
 • Green iQ -merkitty Vaillant-tuote
 • Soveltuu erityisesti saneerauskohteisiin: menoveden lämpötila jopa 65 °C
 • Aktiivinen jäähdytys ja integroitu Sound Safe System

Lisävarusteilla optimaalinen lämmityssaneeraus

Tuotteemme pelaavat täydellisesti yhteen. Ne toimivat ja kommunikoivat sujuvasti järjestelmässä, johon kuuluu esimerkiksi ohjattu kodin ilmanvaihto tai aurinkosähköjärjestelmä. Jos siis haluat käyttää enemmän uusiutuvia energiamuotoja – se onnistuu helposti. Kaikki Vaillant-laitteet ovat helppoja asentaa, ja niihin voidaan tehdä laajennuksia tarpeen mukaan.

Älykkäät säätimet

Valvo ja säädä lämmitysjärjestelmääsi kätevästi. Säästä energiaa määrittämällä haluamasi lämpötila lämmityslaitteeseen tai tee se näppärästi älypuhelimella, missä ikinä oletkin. Täydellinen hallinta yhdellä järjestelmäsäätimellä.

Tutustu aurinkosähköön

Aurinkokeräinjärjestelmät soveltuvat täydellisesti lämmitysjärjestelmän tueksi ja lämpimän käyttöveden valmistukseen.

Kasvata uusiutuvien energiamuotojen osuutta ja säästä lämmityskuluissa.

Lämpöpumpun avulla toteutettavan saneerauksen kustannukset

Investointikustannukset

Lämpöpumpun avulla toteutettavan lämmityssaneerauksen hankinta- ja asennuskustannukset riippuvat merkittävissä määrin kyseisen lämpöpumpun tyypistä. Lisätietoja eri tekniikoiden eduista ja niiden soveltuvuudesta haluamaasi käyttötarkoitukseen löydät lämpöpumpputekniikkaa koskevalta sivulta. Ilma-vesilämpöpumpun hankintakustannukset ovat kaikista edullisimmat asettuen 7 000 ja 11 000 euron välille, ja myös sen asennuskustannukset ovat verrattain alhaiset ollen vain 2 000–5 000 euroa. Maalämpöpumpun hankintakustannukset ovat noin 7 000–11 000 euroa, minkä lisäksi asennuskustannuksiin on varattava 6 000–11 000 euroa. Tässä hintaan vaikuttavat lämmönlähde.

Valitsepa minkä vaihtoehdon tahansa, pidä mielessä, että vanha lämmitysjärjestelmä on aina ensin purettava pois. Öljylämmityksen yhteydessä sinun on otettava huomioon myös öljysäiliön poistamisesta ja hävittämisestä aiheutuvat kulut.

Käyttökustannukset

Lämpöpumppujärjestelmällä ilmaan varastoitunut, ilmaiseksi hyödynnettävissä oleva aurinkoenergia muunnetaan tehokkaasti miellyttäväksi lämmöksi, josta voit nauttia kotonasi. Tällä tavalla voidaan säästää jopa 75 prosenttia energiakustannuksista.

Jatkuvat käyttökustannukset ovat mukavan alhaiset ja tulevaisuudessa säästät savupiipun nuohoukseen kuluvat rahat.

Lämpöpumpun avulla toteutettavalle saneeraukselle myönnettävät tuet

Lämpöpumppu on ympäristöä säästävä lämmitysjärjestelmä, minkä ansiosta saneeraushankkeille myönnetään valtion energia-avustusta.

Usein kysytyt kysymykset

Kysy asiantuntijaltamme, mikä lämpöpumppu sopii omaan saneerausprojektiisi

Laadukas huolto

7 vuoden takuu

Noudatamme toiminnassamme erittäin tiukkoja standardeja ja laatuvaatimuksia ja tarjoamme pitkäkestoista mukavuutta kaikille asiakkaillemme. Myönnämme siten tuotteillemme jopa seitsemän vuoden takuun. Näin sinä voit keskittyä asioihin, jotka ovat sinulle kaikkein tärkeimpiä.

Tarjoamme tukea myös asennuksen jälkeen. Vaillant on luotettava kumppanisi tuotteen koko elinkaaren ajan.

Vaillant-huoltosopimus

Vaillant-asiantuntija tarkastaa Vaillant-lämmitysjärjestelmäsi ja säätää sen tarpeittesi mukaan. Optimaalisten asetusten ansiosta säästät energiaa ja rahaa ja samalla suojelet ympäristöä.