Etsi

Säästä lämmityskuluissa

Vaihda vanha öljykattilasi energiatehokkaaseen ilma-vesilämpöpumppuun

Katso videoOta yhteyttä

Katso video, miksi Martti valitsi Vaillant ilma-vesilämpöpumpun

Tamperelainen Martti Toivainen asuu mukavasti 1970 valmistuneessa täystiilitalossaan, jossa lämmitettäviä neliöitä talossa on 170. Elokuussa 2020 talon lämmitysjärjestelmä päivitettiin Vaillantin ilma-vesilämpöpumppuun. Talon alkuperäinen lämmitysmuoto oli öljykattila, jonka rinnalle oli otettu vuosikymmen aiemmin ilma-vesilämpöpumppu. Tämä aiempi lämpöpumppu oli kuitenkin tehoiltaan alimitoitettu eikä riittänyt asunnon ainoaksi lämmitysmuodoksi. Kovimpien pakkasten aikana Martin oli pakko lämmittää kotiaan edelleen öljyllä.

”Vaillantin ilma-vesilämpöpumppuun päädyin, kun putkiliike saneerasi kotiini uudet vesikiertoiset patterit toissa vuonna”, Martti kertoo ja jatkaa ”Silloin tuli puheeksi silloisen ilma-vesilämpöpumpun aliteho.” Vuotta myöhemmin putkiliikkeen edustaja tuli käymään ja tarjoamaan ratkaisuksi Vaillantia, jonka edustuksen oli vastikään saanut. Merkki oli Martille entuudestaan tuntematon, mutta puolen vuoden käyttökokemuksen perusteella hän on valintaansa tyytyväinen.

”Alkuun epäröin, riittääkö pelkkä ilma-vesilämpöpumppu ja pohdin öljykattilan jättämistä rinnakaislämmönlähteeksi.” Martti summaa epäilyksiään. Valtion lanseeraama 4000€ energiatuki öljylämmityksestä luopumiseksi sinetöi lopulta päätöksen ja öljykattila sai lähteä. Edes alkuvuoden kireät pakkaset eivät ole saaneet miestä katumapäälle. ”Ilma-vesilämpöpumpun varassa ollaan oltu nyt tämän talven kovat pakkaset ja oikein hyvin on toiminut”, Martti hymähtää tyytyväisenä.

Lämmitysjärjestelmä on Martin mielestä erittäin helppokäyttöinen. Etäohjauksella on mahdollista säätää huoneiden lämpötilaa ja määrittää käyttöveden lämpötila. Lisäksi sovelluksesta näkee lämmitysenergian kulutuksen ja tuoton. ”Erittäin kätevä, ei ole tarvinnut pannuhuoneessa ravata” Martti toteaa.

Aiemman lämpöpumpun ulkoyksikkö oli makuuhuoneiden puolella ja piti varsin kovaa ääntä. ”En sitten sen vuoksi uskaltanut asentaa Vaillantin ulkoyksikköä makuuhuoneiden puolelle, vaan se asennettiin toiselle puolen taloa.” Martti kertoo. Vaillantin pumpun oltua kuukausia käytössä, Martti on todennut, että ulkoyksikön olisi voinut asentaa myös vanhalle paikalle. ”Sen verran hiljainen se on, ei olisi häirinnyt mitään.”

”Pystyn suosittelemaan Vaillantia ihan jo tällä kokemuksella. On ollut koviakin pakkasia, mutta lämpöä on riittänyt, eikä laite pörise tuolla ulkona. Se on hyvin hiljainen.” Martti summaa kokemuksensa ja nyökkää tyytyväisenä.

Lämmitä olemassa olevilla pattereillasi

Martti Toivaisen kotiin oli tehty patteriremontti toissa vuonna, mutta Vaillantin ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa myös osaksi olemassa olevaa, vanhempaa patteriverkkoa. Vaillantin aroTHERM ulkoyksikkö ja Unitower-sisäyksikkö huolehtivat siitä, että lämpöä riittää tasaisesti myös kylmempinä päivinä.

Faktoja talosta:

 • 1970 rakennettu täystiilinen omakotitalo
 • 170 m2
 • 1 hengen talous
 • Aiemmin öljylämmitteinen

Alhainen äänitaso:

Vaillantin aroTHERM ulkoyksikkö on suunniteltu erittäin hiljaiseksi ja sen äänitaso vastaa suunnilleen kannettavan tietokoneen tuulettimen hiljaista hurinaa. Kolmen metrin etäisyydeltä laitteen äänitaso on vain 28 dB(A) mikä on keskimääräisen kodin taustahälyä hiljaisempi ääni.

Anna meidän auttaa sinua löytämään sopiva lämmitysratkaisu!

Vaillantin Mikko Isokorpi kertoo Martin kotiin räätälöidystä ratkaisusta

Tässä kohteessa on Vaillant aroTHERM Split ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö sekä Unitower-sisäyksikkö, joka on varustettu työsäiliöllä. Tällä kokoonpanolla lämpö varmasti riittää myös kovemmilla pakkasilla. Laite on käytössä hiljainen, sillä ulkoyksikön puhallin on asennettu EPP-muoviin. Tällä ratkaisulla saadaan leikattua kaikki äänet, joita normaalipuhaltimesta syntyy. Myös kompressori on erittäin hyvin äänieristetty. Voidaankin sanoa, että Vaillant ilma-vesilämpöpumppu on lähes äänetön. Vaillantin lämpöpumput ovat etävalvonnassa. Vaillant asennusliikkeet näkevät miten lämmitysjärjestelmäsi toimii, etkä jää mahdollisisa ongelmatilanteessa yksin.

Ilma-vesilämpöpumppu

Ulkoyksikkö: aroTHERM split

Sisäyksikkö: uniTOWER

 • Tehokas pumppu korkealla vuosihyötysuhteella
 • Erittäin hiljainen ulkoyksikkö, palkitulla muotoilulla
 • Helppokäyttöinen etäohjaus puhelinsovelluksella

Vaillant aroTHERM

 • Suuret energiasäästöt
 • Entistä korkeampi hyötysuhde
 • Erinomainen valinta sekä saneeraus- että uudiskohteisiin
 • Energialuokka jopa A+++
 • Alhainen äänitaso
 • Maksaa itsensä nopeasti takaisin